30.05.2015 09:55

Vitesse-back wil Europa in: "Mist op mijn cv"

Anwar El Ghazi (r.) probeert Rochdi Achenteh (l.) te achterhalen tijdens het bekerduel tussen Ajax en Vitesse in de achtste finale. (18-12-2014).
Anwar El Ghazi (r.) probeert Rochdi Achenteh (l.) te achterhalen tijdens het bekerduel tussen Ajax en Vitesse in de achtste finale. (18-12-2014).

Rochdi Achenteh kan zondag een bijzondere mijlpaal bereiken. Als de linksback zich met Vitesse ten koste van sc Heerenveen plaatst voor de Europa League, mag hij zich voor de eerste keer opmaken voor een Europees avontuur.

Vitesse en sc Heerenveen staan in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Donderdag eindigde het heenduel in Friesland onbeslist (2-2). Als de Arhemmers zondag de klus in het Gelredome afmaken, is de Europa League een feit.

"Ik wil dat heel graag meemaken", zegt Achenteh tegen het Algemeen Dagblad. "Ook omdat ik het nog mis op mijn cv. We willen het seizoen gewoon goed afsluiten. Mét Europees voetbal natuurlijk."

Vitesse is tegen sc Heerenveen de favoriet terwijl de geelzwarten kort na de winterstop nog kansloos waren tegen de Friezen. Vitesse verloor met 4-1, maar dat was wel het kantelpunt in het seizoen. "We hebben toen tegen elkaar gezegd dat dit zo niet langer kon. Het ligt niet aan de coach, de speelwijze kennen we, we moeten dingen anders gaan doen nu, want anders wordt het een rampseizoen. Dat hebben we gezegd."

Dat betekende de wederopstanding van Vitesse met als gevolg dat de club op de rand van Europees voetbal staat. "De wil om te winnen is nu heel extreem. Ik denk dat wij vorig jaar een betere selectie hadden, met jongens als Atsu, Piazon en Van Aanholt", gaat Achenteh verder. "Maar nu zijn we meer een team. Ik denk dat wij op basis van de tweede seizoenshelft Europees voetbal verdienen."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner