19.05.2015 14:14

Vertrouwen in Gio: "Hij raakt niet in de war"

Leon Vlemmings leeft mee met Giovanni van Bronckhorst. Ook Vlemmings moest als interim-trainer Feyenoord behoeden van een blamage. 

Vlemmings nam in 2009 het stokje over van de ontslagen Gert-Jan Verbeek. De club stond net boven de degradatiezone en moest weer omhoog worden geholpen. Giovanni van Bronckhorst moet in no-time ervoor zorgen dat Feyenoord Europees voetbal haalt. "Net als ik in 2009 komt Gio nu van de ene op de andere dag in een totaal andere situatie terecht", zegt Vlemmings tegen Voetbal International.

Toch is Vlemmings niet bang dat Van Bronckhorst bezwijkt onder de druk. "Dat is het grote voordeel van de carrière die hij als speler gehad heeft. Voor hem is die druk niet vreemd. Hij is dat gewend. Bovendien heeft Gio een gebalanceerd karakter. Hij is verstandig en streetwise. Hij raakt niet snel in de war."

De 45-jarige Brabander vindt het wel vervelend dat Van Bronckhorst eerder moet starten dan gepland. Aanvankelijk zou hij volgend seizoen starten, wanneer alle ploegen weer op nul starten. Door het plotselinge vertrek van Fred Rutten had 'Gio' eigenlijk geen keus. "Hij kon niet zeggen: pak maar een tussenpaus en dan begin ik over een paar weken wel. Hij móést het doen. Maar dit is natuurlijk een vervelend moment om te beginnen voor Giovanni."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner