18.05.2015 20:43

Xavi heeft nog één prijs nodig voor record

De voetbalcarrière van Xavi bevindt zich in de laatste fase, maar de Spaanse middenvelder van FC Barcelona denkt nog niet aan stoppen. De spelverdeler van de Catalanen kan dit seizoen een Spaans record pakken.

Nadat FC Barcelona afgelopen week de Primera División won, was Xavi voor de 23e keer aanwezig bij een moment dat zijn club een beker omhoog mocht houden. De 35-jarige voetballer won drie keer de Champions League, twee keer de Europese Supercup, twee keer het Wereldkampioenschap voor clubteams, twee keer de Copa del Rey, zes keer de Spaanse Supercup en acht keer de competitie in Zuid-Europa. 

Hiermee komt Xavi gelijk te staan met Francisco Gento, oud-voetballer van Real Madrid. Ook Gento pakte 23 titels in zijn carrière. De inmiddels 81-jarige voetballer kan dit seizoen worden ingehaald door Xavi, aangezien FC Barcelona in twee finales staat. De club kan de Spaanse beker winnen en maakt ook nog kans op het winnen van de Champions League.

Xavi speelde ruim vijfhonderd competitiewedstrijden voor FC Barcelona en gaat richting de 750 officiële wedstrijden in het shirt van de Catalanen. Naar verluidt vertrekt Xavi aan het einde van het seizoen naar Qatar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner