16.05.2015 12:14

Moisander: "Geen typische Italiaanse killer"

Niklas Moisander verwacht dat hij goed genoeg is voor de Serie A. De centrale verdediger van Ajax stapt deze zomer transfervrij over naar Sampdoria. In de Italiaanse competitie hoopt de Fin dat zijn ervaring van pas gaat komen.

"Ik heb altijd vertrouwen gehad dat ik dit niveau kon halen, maar het helpt wel dat ik bij Ajax heb gespeeld. En in de Champions League uiteraard. Ik denk zeker dat ik in de Serie A uit de voeten kan", vertelt de 29-jarige centrale man op de officiële website van Ajax. "Ik ben natuurlijk geen typische Italiaanse killer. Daarvoor hebben ze mij ook niet gehaald. Naast mij moet maar een beest staan."

"Ik moet gewoon mijn sterke punten gebruiken: de opbouw en het spel lezen. Daarnaast gaat het verdedigend ook goed genoeg", gaat de international verder. "In Nederland is mooi voetbal erg belangrijk. Ik vind het mooi dat je in voetbal op meerdere manieren succesvol kunt zijn. Het huidige spel van Juventus is van een hoog niveau. Zeker de passie en de wil om te winnen is in Italië geweldig. Dat wil ik heel graag meemaken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner