12.05.2015 19:45

Bayern en Barça met dezelfde elf tegen elkaar

Luis Enrique en Pep Guardiola kiezen ervoor om dinsdagavond met dezelfde namen te beginnen als vorige week, tijdens het heenduel in Camp Nou. Dat betekent dat Guardiola zich niets aantrekt van de kritiek op zijn formatie van vorige week. Hij mist nog steeds vele spelers, waaronder Arjen Robben.

Pep Guardiola kreeg vorige week veel kritiek over de formatie van zijn team. Hij begon met drie verdedigers en gooide dit later om naar een systeem met vier verdedigers. Juan Bernat ging na de omzetting als linksback spelen, nadat hij begon als middenvelder. Rafinha werd rechtsback, nadat hij startte als één van de drie centrum verdedigers. De verwachting is dat Bayern dinsdagavond begint in een opstelling met vier verdedigers en Xabi Alonso daar kort voor. Voor Mario Götze is wederom geen plaats in de basis. Hij moet genoegen nemen met een plek op de bank.

Bij Barcelona zijn het de elf vertrouwde namen. Vaak spelen deze spelers in de Champions League. Xavi start vanaf de bank, zoals vaker dit seizoen. Ivan Rakitić heeft sinds zijn komst de positie van de routinier overgenomen.  

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner