11.05.2015 10:41

Moisander begrijpt De Boer: "Het was logisch"

Niklas Moisander (l.) neemt afscheid van Ajax na het duel met SC Cambuur. Hij ontvangt een beeld van trainer Frank de Boer (r.). (10-05-2015)
Niklas Moisander (l.) neemt afscheid van Ajax na het duel met SC Cambuur. Hij ontvangt een beeld van trainer Frank de Boer (r.). (10-05-2015)

Niklas Moisander zat de laatste maanden meer op de bank dan dat hem lief was, maar de Finse verdediger begrijpt het standpunt van Ajax-trainer Frank de Boer. Hij koestert dan ook geen wrok tegen De Boer. 

In gesprek met De Telegraaf geeft hij juist aan heel dankbaar te zijn. "Geen kwaad woord over de trainer", aldus de naar Sampdoria vertrekkende verdediger. "Nadat het zeker was dat we geen kampioen zouden worden, was het logisch dat hij al vooruitkeek naar komend seizoen."

Moisander is De Boer zeer erkentelijk, omdat hij hem aanvoerder van Ajax maakte. "Ik vond het een heel speciaal moment dat hij me aanvoerder maakte. Hij zei dat ik belangrijk was voor de ploeg en de logische opvolger van Siem de Jong zou zijn", blikt hij terug op dat moment. "Zo close als Siem, die ook de tactiek tot in detail besprak, ben ik nooit met de trainer geweest. Maar de relatie was goed. Ik ben hem dankbaar dat hij ons – in mijn tijd bij Ajax – naar twee landstitels heeft geleid."

De Boer zette Moisander op de bank nadat bekend werd dat hij naar Sampdoria zou vertrekken. Hierdoor kon hij al een 'nieuwe' centrumverdediging uitproberen voor het komende seizoen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner