03.05.2015 16:28

RC Lens degradeert na verlies van Lille

RC Lens is binnen een jaar weer gedegradeerd uit de Franse Ligue 1. De ploeg had in de Derby du Nord tegen Lille OSC een overwinning nodig om nog enige kans op lijfsbehoud te houden, maar de hekkensluiter verloor in Lille met 3-1.

Lens begon nog goed aan het duel in het Stade Pierre-Mauroy toen Pablo Chavarría de ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong zette. Nog voor rust was het echter alweer gelijk door een benutte strafschop van Sofiane Boufal. Een kwartier voor tijd zette Djibril Sidibe de thuisploeg op voorsprong. In blessuretijd bepaalde Divock Origi de eindstand op 3-1.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Lille achtste. Met zeven punten achterstand op nummer vijf Saint-Étienne lijkt Europees voetbal alleen in theorie nog haalbaar. In Frankrijk spelen alleen de nummers een tot en met vijf Europees voetbal. RC Lens wist al zes wedstrijden op rij niet meer te winnen en won überhaupt slechts zes duels dit seizoen.