30.04.2015 21:47

Duur puntverlies voor Valencia in rood duel

Valencia heeft in de strijd om plek vier, de plek die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, donderdagavond duur puntverlies geleden. Op bezoek bij Rayo Vallecano kwam de ploeg niet verder dan 1-1.

Binnen twintig minuten kwam Rayo Vallecano op voorsprong via Embarba. Lang bleef de voorsprong van de thuisploeg vervolgens staan, maar na de rode kaart van Morcillo benutten de bezoekers de numerieke meerderheid al snel. Met nog 25 minuten op de klok zorgde Parejo met een vrije trap voor de gelijkmaker. Niet veel later kwam ook Valencia met tien man te staan nadat Rodrigo kon inrukken. In het laatste kwartier van de wedstrijd kon Valencia het gelijke spel niet meer omzetten in winst.

Ondanks het gelijke spel wipte Valencia in de Primera División wel over Sevilla heen naar de vierde plek. De ploeg heeft nu evenveel punten als Sevilla, maar een beter doelsaldo. In de resterende vier wedstrijden belooft de strijd om plek vier dan ook uiterst spannend te worden. Rayo Vallecano staat na donderdagavond op plek elf.