23.04.2015 23:13

Dnjepr en Sevilla door in Europa League

Dnjepr Dnjepropetrovsk, Sevilla, Fiorentina en Napoli hebben donderdagavond de halve finale van de Europa League bereikt. Fiorentina versloeg in eigen huis Dinamo Kiev (2-0). Jeremain Lens moest het veld al voor rust verlaten vanwege een dubieuze tweede gele kaart voor een schwalbe op het randje van het strafschopgebied van de tegenstander.

Club Brugge verloor voor het eerst na zestien ongeslagen Europese duels. Dnjepr Dnjepropetrovsk voltrok het vonnis in de 82e minuut: 1-0.Titelverdediger Sevilla had in Rusland aan 2-2 genoeg om Zenit St. Petersburg uit te schakelen. Sevilla kan de eerste club worden die het toernooi vier keer wint.

Napoli kwam niet in de problemen tegen VfL Wolfsburg. Na de 4-1 uitzege in Duitsland boekten de Italianen thuis een 2-2-gelijkspel. Alle doelpunten vielen na rust.