20.04.2015 11:25

Drost over vorm: "Doen niets speciaals"

Henrico Drost baalt na gelijkspel tegen FC Dordrecht. Zijn ploeg Breda heeft zojuist een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Eindstand is 2-2. (11-04-2015)
Henrico Drost baalt na gelijkspel tegen FC Dordrecht. Zijn ploeg Breda heeft zojuist een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Eindstand is 2-2. (11-04-2015)

Henrico Drost ziet dat NAC in een positieve flow zit. De ploeg verloor in de laatste vijf duels slecht één wedstrijd. Drost denkt dat de nieuwe trainer Robert Maaskant daar flink invloed op heeft.

De verdediger spreekt met het Algemeen Dagblad over het degradatieduel van volgende week tegen Heracles Almelo. Drost heeft vertrouwen in een goede afloop. "Dat wordt een aardig potje, met veel druk op de ketel, maar er is een ontzettende positieve vibe ontstaan door de komst van de nieuwe trainer", aldus Drost.

De speler is lovend over de nieuwe trainer. Maaskant nam begin 2015 de taken van de ontslagen Nebojša Gudelj over. "Hij weet gewoon waarover hij praat, maar eigenlijk doen we niets speciaals. Iedereen bereidt zich op zijn eigen manier voor op zo'n wedstrijd als vandaag. De ene speler kijkt porno, de ander leest de VI", zo geint hij. "Maar geloof me, de overlevingsdrang is groot. We beseffen allemaal dat NAC zo'n prachtige club is. Die mag er gewoon niet uit."

Het duel van komende zaterdag met Heracles Almelo is van cruciaal belang voor beide teams. Heracles staat op plek vijftien, NAC op plek zestien. Het verschil tussen de twee teams is drie punten. Plek vijftien zorgt ervoor dat men de nacompetitie ontloopt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner