14.04.2015 22:36

Oblak houdt Atlético overeind tegen Real

Luka Modrić (m.) gaat het lichaamsduel aan met Siqueira tijdens de Champions League-wedstrijd Atlético Madrid - Real Madrid. De spits Mario Mandžukić kijkt toe. (14-04-2015)

De eerste kwartfinale van de Champions League tussen Atlético Madrid en Real Madrid is dinsdagavond geëindigd in een 0-0 gelijkspel. In de eerste helft was Real de betere, maar stond doelman Jan Oblak in de weg. De tweede helft ging het spel meer gelijkop, maar gescoord werd er niet.

Slechts twee maanden geleden werd Real helemaal weggespeeld door Atlético, dinsdagavond waren in de eerste helft de rollen omgedraaid. Al na twee minuten kreeg Dani Carvajal ruimte om te schieten, doelman Oblak moest meteen in actie komen. En dat was lang niet de enige keer dat de jonge doelman in moest grijpen, in de eerste helft hield hij zijn team meerdere malen op de been. Ook toen Gareth Bale alleen op hem af kwam, greep Oblak goed in, door op tijd uit zijn doel te komen.

De thuisploeg kwam er zelf nauwelijks aan te pas en moest het hebben van dode spelmomenten. Zo werd Koke een keer gevaarlijk uit een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld en moest Iker Casillas een aantal keer in actie komen om een corner uit de lucht te plukken. Maar Atlético mocht eigenlijk geen aanspraak maken op een doelpunt en moest voor blij zijn dat het dankzij Oblak halverwege nog 0-0 stond. Ook op de vrije trappen van Cristiano Ronaldo en een fraai schot van James Rodríguez met buitenkant links wist hij goed in te grijpen.

In de tweede helft was Atlético feller en waren ook de duels steviger. Zo moest Mario  Mandžukić een tijdje naar de kant nadat hij de elleboog van Sergio Ramos in zijn gezicht had gekregen. Even later deelde de Kroaat zelf een elleboog uit en ontving daarvoor de eerste gele kaart van de wedstrijd. Er volgden wat kansjes voor beide ploegen. Zo kopte Arda Turan net naast het doel van Casillas en werd het schot van Sequeira geblokt door Ramos. Aan de andere kant waren er een paar fraaie combinaties tussen Ronaldo, Bale en Benzema, maar geen van allen kwam tot scoren.

Tien minuten voor tijd leek Atlético toch nog op voorsprong te komen, nadat Arda Turan een fraaie steekpass op Koke in huis had. Casillas was net op tijd om de bal weg te halen. In de slotfase liepen de gemoederen hoog op en vielen er aan beide kanten gele kaarten. Mario Suárez en Marcelo missen daardoor de return van volgende week in Bernabeu. Atlético claimde nog een penalty, nadat Fernando Torres werd geblokt door Ramos. Even later werd opnieuw om een penalty gevraagd na vermeend hands, maar beide keren wuifde de scheidsrechter het weg.

De 0-0 zal vooral voor Real Madrid geen geruststelling zijn. De Koninklijke slaagde er niet in een uitdoelpunt te maken en wist daarmee voor de zevende keer dit seizoen niet van Atlético te winnen. Volgende week staat de return in Bernabeu op het programma.

Door: Jessica Westdijk