13.04.2015 09:56

'Arsenal-legende als opvolger van Pellegrini'

Manchester City verloor de stadsderby van Manchester United en direct wordt er aan de stoelpoten van Manuel Pellegrini gezaagd. De trainer neemt zijn volle verantwoordelijkheid voor de nederlaag.

"Dat is inderdaad mijn verantwoordelijkheid, zoals altijd. Ik denk dat Manchester United duidelijk de betere was." Manchester City kent voor hen een slecht seizoen. Het kampioenschap is nu al uit zicht en mede daardoor krijgt Manuel Pellegrini een hoop kritiek. Sterker nog: The Daily Mail denkt dat de Chileen na dit seizoen mag vertrekken. "Dat is nu nog niet belangrijk", zegt de manager daar zelf over. 

Pellegrini geeft wel toe dat zijn team een vrije val heeft gemaakt. Het staat nog maar vijf punten voor op nummer vijf Southampton. "Dat is waar ik me zorgen om maak. Onze spiris is niet meer zoals het eerder in het seizoen was. Maar het is nog steeds hetzelfde team. We hebben nog zes wedstrijden te gaan."

Vieira 
De Engelse krant denkt dat na die zes wedstrijden Pellegrini zijn kantoor kan op ruimen. Fransman Patrick Vieira zou dan de opvolger van hem worden. De voormalig Arsenal-speler is momenteel de trainer van Manchester City onder de 21 en hij doet het daar erg goed. Zo goed, dat men hem wel naar voren durft te schuiven als hoofdtrainer. Dat zou opnieuw een klap in het gezicht van Arsenal zijn. Vieira maakte in het verleden furore bij The Gunners. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner