05.04.2015 12:04

Vertrekkende Moisander op de bank bij Ajax

Ajax speler Niklas Moisander komt teleurgesteld het veld af na het gelijkspel tegen Willem II. (22-02-2015)
Ajax speler Niklas Moisander komt teleurgesteld het veld af na het gelijkspel tegen Willem II. (22-02-2015)

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zijn opstelling flink gewijzigd voor het uitduel met FC Utrecht. Niklas Moisander, die na dit seizoen vertrekt naar het Italiaanse Sampdoria, start onder anderen op de bank. Rob Alflen heeft de Utrechtse verdediging behoorlijk veranderd na de thuisnederlaag tegen NAC Breda.

Ten opzichte van het laatste competitieduel tegen ADO heeft De Boer drie wijzigingen doorgevoerd. In de verdediging is er geen plek voor de vertrekkende Moisander. Zijn plek wordt ingenomen door Nick Viergever. Het meespelen van de verdediger was lang onzeker, maar hij start vanaf minuut één. Het verdedigende kwartet wordt gecompleteerd door Ricardo van Rhijn, Nicolai Boilesen en Joël Veltman.

Op het middenveld is er geen basisplek voor Lucas Andersen. Op zijn plek speelt vandaag Riechedly Bazoer. Voorin vervangt Kolbeinn Sigþórsson de geblesseerde Arkadiusz Milik in de spits. Ook Anwar El Ghazi start in de basis, dat gaat ten koste van Ricardo Kishna die begint op de bank.

Ook FC Utrecht-coach Alflen heeft flink wat wijzigingen doorgevoerd na de 3-4 thuisnederlaag van voor de interlandbreak tegen NAC Breda. Het zwakke verdedigende optreden van zijn ploeg in die wedstrijd heeft Alflen doen besluiten om zijn verdediging om te gooien. Christian Kum en Gevero Markiet starten zodoende op de bank en voor hen in de plaats spelen Mark van der Maarel en Timo Letschert.

Tegen NAC scoorden de aanvallers van FC Utrecht drie doelpunten en Alflen ziet dan ook geen reden om zijn middenveld en aanval te wijzigen. Voorin starten de Utrechters zodoende weer met het Frans-Zweedse trio Édouard Duplan, Kristoffer Peterson en Sébastien Haller.

FC Utrecht - Ajax kunt u  hier live volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner