04.04.2015 16:40

Benítez schrikt van de achterstand op AS Roma

Napoli ging zaterdagonderuit tegen AS Roma (0-1), waardoor de ploeg van Rafael Benítez negen punten achter de nummer twee in de Serie A staat. Alleen de eerste en tweede plek geeft recht op directe plaatsing voor de Champions League. Benítez schrikt van de achterstand.

"We hebben gedaan wat we moesten doen en ik ben er van overtuigd dat als we zo blijven spelen, we ons nog steeds kunnen richten op de Champions League", vertelde de oud-trainer van Liverpool en Chelsea op de persconferentie na de nederlaag.

"We gaven AS Roma alleen teveel ruimte in de counter, maar in het algemeen was de wedstrijd altijd onder controle. Of ik geschrokken ben van de achterstand op AS Roma? Ja. Het team is groeiende en speelt goed voetbal, maar soms missen we volwassenheid om met bepaalde situaties om te gaan."

In Italië kan de nummer drie aan het einde van het seizoen zich proberen te plaatsen voor de Champions League via de play-offs. De nummer vier gaat rechtstreeks de Europa League in. Op dit moment staat Napoli vijfde, terwijl de concurrentie een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner