25.03.2015 22:16

Oar hoopt op club in Engeland of Duitsland

Tommy Oar voor FC Utrecht in de wedstrijd tegen NAC Breda in de Eredivisie. (29-11-14)
Tommy Oar voor FC Utrecht in de wedstrijd tegen NAC Breda in de Eredivisie. (29-11-14)

Tommy Oar is in het bezit van een aflopend contract en daardoor aan het einde van het seizoen transfervrij. De Australiër hoopt te vertrekken bij FC Utrecht en denkt aan de Duitse of de Engelse competitie.

In een interview met de internationale versie van Goal.com vertelt hij te hopen op een avontuur buiten de Eredivisie. "Ik heb altijd gedroomd om in Engeland of in Duitsland te spelen. Daar is het spel erg fysiek en snel", aldus een hoopvolle Oar die FC Utrecht wel erg dankbaar is. "De stap naar Nederland heb ik bewust genomen voor mijn ontwikkeling, maar achter in mijn hoofd zou ik ooit de stap naar zulke competities maken."

Bij FC Utrecht is de linkspoot uitgegroeid tot één van de sterkhouders. Hij combineert hetgeen wat hij in Australië heeft geleerd met hetgeen hij in Nederland leert. "In de Eredivisie zijn de spelers technisch en tactisch fantastisch, maar ze hebben niet de fysieke spel dat ze in Australië weer wel hebben. Daar spelen ze met power, fitnessen ze erg veel en trainen ze erg veel op het conditionele gedeelte."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner