18.03.2015 10:13

"Ik zie in Bazoer de toekomstige Vieira"

Riechedly Bazoer (l.) en Jean-Paul Boëtius (r.) rennen achter de bal aan tijdens De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. (25-01-2014)
Riechedly Bazoer (l.) en Jean-Paul Boëtius (r.) rennen achter de bal aan tijdens De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. (25-01-2014)

Ajax heeft met Riechedly Bazoer goud in handen. Zeker als de middenvelder uitgroeit tot de nieuwe Patrick Vieira. Volgens zijn voormalige trainer Alfons Groenendijk bij Jong Ajax heeft Bazoer dat in zich. Dan mag Ajax zich helemaal gelukkig prijzen met de naderende contractverlenging

"Het is mooi om te zien dat hij zo goed en stabiel speelt. Vergeet niet dat hij pas 18 is. Ik zie hem als de toekomstige Patrick Vieira van Ajax. Hij staat hoog op zijn benen, heeft een mooie stijl van voetballen en is een echte atleet. Dit soort spelers heb je steeds meer nodig. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog sterker zal worden en de top bereikt", zegt Groenendijk tegen De Telegraaf. Toen Bazoer in 2012 de gevoelige overstap van PSV naar Ajax maakte werd Groenendijk zijn trainer. "Daar heb ik geregeld met hem in de clinch gelegen. Nu hij in het eerste speelt, wordt Riechedly door zijn medespelers gecorrigeerd, maar bij Jong Ajax moest ik dat als trainer doen. Dat leidde tot discussies."

Ondanks dat zag Groenendijk zijn kwaliteiten. "Iedereen zag dat hij enorm veel kwaliteiten heeft. Maar uiteindelijk ging het erom wanneer de trainers van het eerste hem rijp achtten voor Ajax 1. Riechedly moest geduld hebben, maar had dat niet. En dat is op zich een goede eigenschap", vervolgt hij. "Ik had dagelijks contact met Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp en elke keer vertelde ik Bazoer weer wat zij van hem verwachtten. ’Riech, je hebt kwaliteit, iedereen ziet het in je zitten en je bent in beeld’. Het ging echter nog om de betrouwbaarheid. Hij wilde zich zo graag bewijzen dat hij overal was waar de bal was. Stap voor stap leerde hij in dienst van het elftal te spelen, in het tactische plaatje te passen."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner