12.03.2015 16:18

Haye vervanger van geschorste Gudelj

Thom Haye vervangt de geschorste aanvoerder Nemanja Gudelj bij AZ in de eredivisiewedstrijd tegen Vitesse op vrijdagavond. Gudelj kreeg afgelopen zondag tegen FC Utrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mag in Arnhem niet meedoen.

De Paraguayaanse middenvelder Celso Ortíz ontbreekt nog altijd wegens een armblessure. Hij kwam voor het laatst in actie tijdens het met 3-1 gewonnen competitieduel met Heracles Almelo begin februari.

AZ verloor zondag met 6-2 van FC Utrecht. "Die wedstrijd heeft erin gehakt. De enige reactie op zo’n nederlaag is om tegen Vitesse een goede wedstrijd te spelen. We gaan vrijdag iets anders spelen dan afgelopen zondag", zei trainer John van den Brom donderdag op de website van de Alkmaarders.

AZ stond tijdens het begin van afgelopen weekeinde op de derde plaats, maar verloor deze positie aan Feyenoord door de nederlaag in Utrecht. Om in de strijd om een top drie positie mee te blijven doen, dient er gewonnen te worden in Arnhem tegen Vitesse dat AZ op de hielen zit.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner