11.03.2015 10:58

Ajax neemt spits Živković mee naar Oekraïne

Excelsior-speler Daan Bovenberg (l.) en Ajax-speler Richairo Živković (r.) strijden om de bal. (08-03-2015)
Excelsior-speler Daan Bovenberg (l.) en Ajax-speler Richairo Živković (r.) strijden om de bal. (08-03-2015)

Voor Richairo Živković was het even onzeker of hij met Ajax mee mocht naar Oekraïne voor het Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk. De spits had z'n twijfels omdat Kolbeinn Sigþórsson op de weg terug is.

De IJslander zit echter niet bij de wedstrijdselectie van Ajax en Živković daarom juist wel. Dat geldt ook voor Arkadiusz Milik. De andere spits in de wedstrijdselectie was zondag in het competitieduel met Excelsior (1-0 winst) afwezig vanwege een bovenbeenblessure. Daarvan is hij hersteld, schrijft Ajax op de officiële website van de club.

Aanvoerder Niklas Moisander was er tegen Excelsior ook niet bij. De Fin had een andere reden. Hij moest zondag met zijn vriendin naar het ziekenhuis. Maandag kon zij het ziekenhuis verlaten en Moisander de training bij Ajax hervatten. Niets staat hem daarom in de weg om af te reizen naar Oekraïne.

Afwezigen in de selectie van Ajax zijn naast Sigþórsson Niki Zimling en Viktor Fischer. Trainer Frank de Boer heeft voor het duel met Dnipro negentien spelers geselecteerd. Dat betekent dat er nog een speler af moet vallen.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner