07.03.2015 21:45

Avdić redt punt voor Heracles in slotseconde

Denni Avdić scoort letterlijk in de laatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker tegen Vitesse. (07-03-2015)

Na zes wedstrijden is er een einde gekomen aan de zegereeks van Vitesse. Lang leek het tegen Heracles Almelo genoeg te hebben aan één goal, maar in de laatste seconde van de blessuretijd sloeg Avdić toe: 1-1.

In de openingsfase domineerde Vitesse volledig, al leverde dat nauwelijks kansen en doelpogingen op. Heracles Almelo kon echter alleen maar toekijken hoe de bezoekers de bal rondspeelden en op zoek gingen naar de openingstreffer. Qazaishvili en Oliynyk zetten Castro aan het werk, terwijl Achenteh een vrije trap het stadion uit schoot. Hoewel de scherpte ontbrak, was duidelijk dat een goal niet uit kon blijven. Na ruim twintig minuten was het dan zover: na een fout bij de thuisploeg hoefde Traoré alleen zijn voet nog maar tegen de bal te zetten om de 0-1 te maken. Een paar minuten later dacht Pröpper de 0-2 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf ging.

Na de goal liet Vitesse het initiatief in de thuisploeg, wat bijna leidde tot een goal van Weghorst. Linssen bracht de bal goed voor het doel, waarna de inzet van de spits net voorlangs ging. Hoewel het initiatief bij Heracles Almelo lag, had Vitesse de beste mogelijkheden op een doelpunt, maar de Arnhemmers verzuimden te scoren. De Heraclieden mochten blij zijn dat de achterstand bij rust slechts 0-1 was, al was er vlak voor rust nog wel een flinke tegenvaller: Schenkeveld raakte geblesseerd en moest zich laten vervangen.

Dat een 0-1 achterstand niet onoverkomelijk was, besefte Heracles maar al te goed. Het begon fel aan de tweede helft en dat leverde meerdere kansen op voor Fledderus, Darri en Weghorst. Room hoefde echter nauwelijks in te grijpen, want de aanvaller van de thuisploeg schoten vaker naast en over het doel dan daarop. Ook de 0-2 had zomaar kunnen vallen, na een scrimmage voor het doel van Heracles, waarin Castro uiteindelijk de baas was.

In de slotfase koos Heracles voor de alles of niets tactiek, door met Avdić een extra spits in het veld te brengen. Die aanpak leek weinig succes te hebben, totdat de spits in de slotseconde kon profiteren van miscommunicatie bij Vitesse. Daarmee redde hij een dikverdiend en zeer belangrijk punt voor zijn ploeg. Vitesse lijkt daardoor de vijfde plaats weer kwijt te raken aan PEC Zwolle. Heracles Almelo staat nog altijd op de zestiende plaats, maar is Go Ahead Eagles tot op één punt genaderd.

Door: Jessica Westdijk