21.02.2015 09:00

De Jong beticht Cambuur van 'meisjesvoetbal'

Een wanprestatie, zo omschreef trainer Henk de Jong het optreden van SC Cambuur vrijdag tegen NAC Breda (2-1). "Een paar spelers hadden beter een stuk uit hun broek kunnen knippen om er een rokje van te maken, want die speelden meisjesvoetbal", brieste De Jong.

"Eigenlijk had ik in de eerste helft mijn gevoel moeten volgen en er meteen twee of drie moeten wisselen, want dit was helemaal niets." NAC sloeg in het laatste half uur toe via Adnane Tighadouini, die twee keer scoorde. "Het leek nergens op", zei De Jong. "De verdediging bleef wel aardig overeind, maar zeker voorin deden er een paar niet mee." 

"Ik noem geen namen, de jongens weten het zelf ook wel. Dit is de eerste keer dat ze ons in de steek laten. Niets ten nadele van NAC, want dat heeft terecht gewonnen, maar wij hebben onszelf erg tekort gedaan. De supporters zijn net als ons een dag onderweg geweest om naar Breda te komen. Het is een kwalijke zaak als je dan zo'n slechte prestatie levert. Vooral in de duels lieten we het afweten. Ik vond het verschrikkelijk om naar te kijken."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner