19.02.2015 16:40

Henk de Jong: "Seizoen begint nu pas echt"

Met dertig punten, een negende plek en tien punten voorsprong op de gevarenzone, lijkt het seizoen van SC Cambuur prima te verlopen. Trainer Henk de Jong waarschuwt zijn ploeg echter: "Het seizoen is nog maar net begonnen."

Voor de supporters van SC Cambuur mag het seizoen echter nu al afgelopen zijn. Vorige week werd aartsrivaal sc Heerenveen verslagen in de Friese derby. "Niet normaal hoeveel berichtjes en reacties we hebben gehad, echt fantastisch. Door onze geweldige supporters en manier van voetballen merk je ook dat iedereen in het land het ons gunt en positief is over de club", vertelt De Jong op de persconferentie voor de wedstrijd tegen NAC Breda.

"Het winnen van de derby is natuurlijk geweldig, maar als ploeg willen we nu ook door. We staan op dertig punten, maar eigenlijk begint het seizoen nu pas echt. Dat besef is er bij iedereen, we gaan echt niet opeens achterover leunen. Ons doel is om in ieder geval het puntentotaal van vorig seizoen te overtreffen." SC Cambuur pakte vorig seizoen 39 punten en heeft dus nog drie overwinningen en een gelijkspel nodig in de komende elf wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner