19.02.2015 15:35

Pieters begrijpt situatie van Bojan bij Ajax niet

Vorig seizoen voetbalde Bojan bij Ajax. In de Eredivisie probeerde de Spanjaard zijn carrière uit uit een slop te halen, maar dit lukte niet. Bij Stoke City loopt het echter weer bij de aanvaller. Collega Erik Pieters vindt dat Ajax hem verkeerd gebruikte.

"Ik had vorig seizoen niet veel van hem gezien toen hij in de Eredivisie speelde; wel wat gehoord. Ajax gebruikte hem meer voor een rol aan de zijkant", kijkt Pieters terug op zijn seizoen in de Eredivisie tegenover de Voetbal International. "Je ziet gewoon dat hij geen flankspeler is. Tussen de linies voelt hij zich beter thuis, omdat hij klein is en heel creatief en goed kan dribbelen."

"In het begin moest hij wennen aan het niveau en de duelkracht. Want hoe groot of klein je ook bent, ze lopen je omver. Toen Bojan eenmaal vrij in zijn hoofd was en op tien stond, bloeide hij op. Zo zie je: in de Spaanse en Italiaanse top gespeeld en dan is de Premier League toch weer een ander verhaal. In Amsterdam dachten ze misschien dat het over was met hem. Hij heeft het toch laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner