03.02.2015 15:15

Transfer Cuadrado meest besproken op Twitter

Juan Cuadrado kijkt voor zich uit tijdens de competitiewedstrijd AC Milan - Fiorentina. (26-10-2014)
Juan Cuadrado kijkt voor zich uit tijdens de competitiewedstrijd AC Milan - Fiorentina. (26-10-2014)

De winterse transfermarkt bereikte maandag om middernacht haar climax. Aan het begin van februari hadden clubs een laatste kans om de selecties te versterken en op de social media leefde het evenement weer als vanouds.

De transfer van Juan Cuadrado naar Chelsea werd het meeste besproken op Twitter. De smaakmaker van Colombia op het Wereldkampioenschap in 2014 werd al langer gelinkt aan een vertrek bij Fiorentina, maar pas op de laatste dag van de transfermarkt wist Chelsea de aanvaller te verleiden tot een transfer. 

Heel anders ging het rondom de transfer van Martin Ødegaard. Het zestienjarige supertalent had de topclubs voor het uitzoeken, maar koos uiteindelijk voor Real Madrid. Ødegaard is nog niet doorgebroken in het internationale topvoetbal en speelde ook nog niet op het Wereldkampioenschap, maar ook de naam van de Noor werd veelvuldig genoemd op Twitter, zoals onderstaande afbeelding laat zien.

Naast de bevestigde transfers gonst het tijdens de laatste dag van de transfermarkt ook van de geruchten. Op social media heeft Lionel Messi allang de stap gemaakt naar Chelsea en heeft Mats Hummels inmiddels vier contracten getekend bij Manchester United. Deze twee spelers werden veel genoemd in het geruchtencircuit, maar ook de naam van doelman David de Gea kwam veelvuldig voor op Twitter.

Ook Paul Pogba en Gareth Bale konden rekenen op genoeg belangstelling op Twitter. Bijzonder genoeg heeft niemand in de top tien van transfergeruchten ook daadwerkelijk de stap naar de beoogde nieuwe club gemaakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner