01.02.2015 20:51

Berghuis belangrijk: "Ik gilde als ontlading"

Steven Berghuis was zondag belangrijk voor AZ in het thuisduel met Heracles Almelo. In de tweede helft zette de buitenspeler zijn team op 2-0 door van dichtbij binnen te tikken.

"Ik was erg blij. Ik gilde als ontlading, weer een goaltje erbij. Een heerlijk gevoel. Het was toen 2-0, maar we hebben het vervolgens niet stabiel uitgespeeld. Dat moet nog beter, want het had zelfs nog 2-2 kunnen worden", vertelt Berghuis op de clubwebsite van AZ.

De Alkmaarders speelden weer in een 4-3-3-systeem tegen Heracles Almelo en dat ging niet altijd even goed. "Af en toe waren er nog wat onduidelijkheden, bijvoorbeeld bij het drukzetten. Maar dat is logisch als je net bent afgestapt van het 4-4-2-systeem. Ik denk dat we nu wel met drie aanvallers blijven spelen. Het is herkenbaarder en aanvallender."

"Na de nederlaag tegen FC Twente besloten we met elkaar om niet uitgebreid te gaan terugblikken, maar om direct van systeem te veranderen", blikt Berghuis terug. "Het idee kwam van de technische staf, maar wij als spelers wilden het ook graag."

Aanstaande donderdag speelt AZ de zware uitwedstrijd tegen Ajax in de ArenA. "Daar moeten we in balbezit beter spelen. We gaan ons sowieso niet ingraven. De komende dagen gaan we ons op die wedstrijd voorbereiden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner