27.01.2015 09:24

"Ruiz op dit moment financieel niet haalbaar"

PSV Eindhoven zou graag Bryan Ruiz aantrekken als vervanger voor de geblesseerde Florian Jozefzoon, maar de international van Costa Rica is niet haalbaar voor de Eindhovenaren.

"Ruiz is een uitstekende speler, maar op dit moment financieel niet haalbaar", vertelt technisch directeur Marcel Brands aan De Telegraaf. Brands had het wegvallen van Jozefzoon liever intern opgelost. "We zouden het wegvallen van Florian sowieso intern hebben opgelost, als de jongens die daarvoor in aanmerking komen ook niet met blessures hadden gekampt. Steven Bergwijn en Mohamed Rayhi zijn momenteel niet inzetbaar en Aleksandar Boljević is nog maar net terug van een blessure. Daarom oriënteren we ons op een tijdelijke vervanger. Daarbij kijken we naar spelers die we kunnen huren."

Brands kijkt nog niet naar een vervanger voor Memphis Depay. "Je weet niet wat er komende zomer gaat gebeuren, dus het heeft geen zin daar nu op vooruit te lopen", aldus Brands, die niet denkt de kans op de landstitel te vergroten door de transfermarkt op te gaan. "Dat vind ik zo’n kromme redenering. Als je er een speler bij haalt, biedt dat geen enkele garantie, dat je kampioen wordt. Daarbij moeten we ook niet overdrijven. Er is geen basisspeler weggevallen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner