22.01.2015 00:00

Barcelona wint eerste bekerduel met Atlético

FC Barcelona heeft woensdag de eerste confrontatie met Atlético Madrid in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi gewonnen. De Catalaanse ploeg dankte de overwinning in Camp Nou aan Lionel Messi, die in de rebound scoorde nadat doelman Jan Oblak zijn strafschop had gekeerd: 1-0. Volgende week woensdag volgt de return in Madrid.

Trainer Luis Enrique van Barcelona stuurde tegen Atlético weer zijn 'droomvoorhoede' het veld in, bestaande uit Messi, Luis Suárez en Neymar. Bij de Madrilenen stond Fernando Torres in de spits. Torres, deze maand teruggekeerd op het oude nest, had vorige week met twee doelpunten tegen Real Madrid een groot aandeel in het bereiken van de kwartfinales. In Camp Nou kwam 'El Niño' echter niet in het stuk voor. Halverwege werd hij vervangen door Mario Mandžukić.

Suárez miste in de eerste helft een grote kans om Barcelona op voorsprong te schieten. De thuisploeg won alsnog dankzij Messi, die in de 85e minuut een tikkeltje gelukkig de ban brak.