21.01.2015 12:31

Go Ahead uit vorm: "Het is een beetje weg"

Marnix Kolder (l.) van Go Ahead Eagles kopt, maar mist in het duel met Willem II (18-01-2015)
Marnix Kolder (l.) van Go Ahead Eagles kopt, maar mist in het duel met Willem II (18-01-2015)

Go Ahead Eagles verkeert in slechte vorm. Voor de winterstop werd drie keer op rij verloren en afgelopen zondag ging de club uit Deventer onderuit op bezoek bij promovendus Willem II (1-0). Spits en aanvoerder Marnix Kolder begint zich zorgen te maken.

"Het is een beetje weg", zegt Marnix Kolder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vorig seizoen hebben we geweldige wedstrijden gespeeld. Dat komt er nu al een tijdje niet uit. Het oogt ook angstig van onze kant."

"De afgelopen jaren hadden we met Jarchinio Antonia en Xander Houtkoop veel pure snelheid voorin. Erik Falkenburg was als lopende middenvelder ook heel belangrijk. Met Antonia en Houtkoop heb ik drie jaar samen gespeeld. Zij vertrekken en dan verlies je veel vastigheden. Die moeten er opnieuw ingeslepen worden. Dat vergt tijd", vervolgt Kolder.

De aanvoerder wijt het gebrek aan scorend vermogen niet alleen aan de nieuwe aanvallers. "Het heeft er natuurlijk ook mee te maken dat dit ons tweede seizoen is. Vorig jaar kenden de ploegen ons amper. Nu weten ze toch beter wat ze van ons kunnen verwachten."

Aanstaande zondag speelt Go Ahead Eagles de zeer belangrijke degradatiekraker tegen ADO Den Haag, de nummer veertien van de ranglijst. "Het maakt niet uit wie er spelen. We moeten meer agressiviteit laten zien en durven te voetballen. Dat was onze kracht vorig jaar. De druk neemt toe. Logisch. De situatie begint langzaamaan zorgelijk te worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner