20.01.2015 09:55

Kâzım wil volgende penalty, Toornstra twijfelt

Colin Kâzım-Richards miste afgelopen weekend een strafschop namens Feyenoord, maar de Turkse Engelsman is niet van plan om een volgende penalty af te staan aan een medespeler.

"Niet te lang bij stilstaan", aldus de spits tegenover het Algemeen Dagblad. Tijdens het oefenduel met FC Emmen was Kâzım wel trefzeker vanaf elf meter. "Om eerlijk te zijn dacht ik er nooit zo over na. Ik pakte die bal gewoon en schoot hem daarna binnen", blikt de aanvaller terug op het duel met de eerstedivisionist. Als Feyenoord tegen Ajax een strafschop krijgt, dan wil de spits hem graag nemen. "Dan steek ik weer mijn hand op."

Mogelijk is Jens Toornstra de volgende op het lijstje, maar de middenvelder lijkt niet zo zeker van zijn zaak. Hij miste namelijk twee van zijn laatste vier strafschoppen namens FC Utrecht. "De druk is nu wel minder groot, nu ze toch allemaal mis gaan", lacht Toornstra. Sven van Beek zit in ieder geval nog niet te wachten op een penalty. "In de jeugd heb ik ze wel genomen, maar ik laat het nog liever even aan anderen over", aldus Van Beek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner