19.01.2015 11:07

Excelsior-uitblinker: "Mooier kan eigenlijk niet"

Samen met Tom van Weert (l.) en Kevin Vermeulen (r.) viert Daryl van Mieghem (m.) zijn doelpunt, de 0-2, van Excelsior tegen Heracles Almelo. (18-01-2015)
Samen met Tom van Weert (l.) en Kevin Vermeulen (r.) viert Daryl van Mieghem (m.) zijn doelpunt, de 0-2, van Excelsior tegen Heracles Almelo. (18-01-2015)

Daryl van Mieghem vervulde zondag een belangrijke rol voor Excelsior in het duel met Heracles Almelo. De aanvaller droeg met een doelpunt en een assist bij aan de 0-3 zege die de Kralingers in het Polman Stadion boekten.

"Mooier kan eigenlijk niet. Ik mocht eindelijk weer in de basis beginnen en dan met 3-0 winnen is mooi. Het was frustrerend en moeilijk om vanaf de kant te moeten toekijken, maar ik ben blij dat ik terug ben. Op deze manier is helemaal leuk," vertelt van Mieghem aan RTV Rijnmond. De aanvaller maakte de 0-2 tegen zijn oude werkgever. "Dat is natuurlijk speciaal, maar het is niet zo dat ik niet ga juichen. Ik vind het eigenlijk alleen maar mooi."

Het doelpunt van Van Mieghem was fraai. Eén op één met Dennis Telgenkamp stiftte de Excelsior-aanvaller de bal over de doelman heen. "Ik zag maar één mogelijkheid en dat was eroverheen", analyseert hij zijn goal.

Voor de winterstop gaf Excelsior vaak een voorsprong op vreemde bodem uit handen. "Daar hebben we het op trainingskamp uitvoerig over gesproken en vandaag hebben we het meteen goed gedaan. We moeten niet te vroeg juichen, want er komen nog drie belangrijke wedstrijden tegen concurrenten aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner