10.01.2015 21:01

Crystal Palace verrast Tottenham Hotspur

Crystal Palace heeft zaterdag de Londense derby tegen Tottenham Hotspur gewonnen. De ploeg uit Zuid-Londen kwam vlak na rust op achterstand, maar won uiteindelijk toch: 2-1. Palace doet door de zege uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van de nieuwe trainer Alan Pardew klimt van de negentiende naar de vijftiende plek, de Spurs blijven vijfde.

Harry Kane schoot de bezoekers uit Noord-Londen vlak na rust vanaf de rand van het strafschopgebied op voorsprong. Uit een benutte strafschop van Dwight Gayle kwam Palace halverwege de tweede helft langszij. De penalty was wat makkelijk gegeven, zeker omdat Benjamin Stambouli bij zijn tackle de bal speelde. Tien minuten voor tijd pakte de thuisploeg zelfs de winst. Jason Puncheon schoot in een vol strafschopgebied de bal in de verre hoek.