04.01.2015 09:59

Update: 'NAC kan streep zetten door target'

Lars Veldwijk viert de 1-2 van SBV Excelsior tegen FC Den Bosch in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. (08-05-2014)
Lars Veldwijk viert de 1-2 van SBV Excelsior tegen FC Den Bosch in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. (08-05-2014)

NAC Breda is op zoek naar een nieuwe spits. Guyon Fernandez zei vrijdag definitief af en daarom zijn de Bredanaars uitgekomen bij een andere naam: Lars Veldwijk van Nottingham Forest. Hij werd vorig seizoen met Excelsior topscorer van de Jupiler League.

De aanvaller maakte in het promotiejaar van de Rotterdammers dertig doelpunten en dat leverde hem een transfer naar Nottingham Forest op. De 23-jarige Veldwijk komt bij de Engelse club uit de Championship echter nauwelijks aan spelen toe. In competitieverband had de speler geen basisplaats en scoorde hij ook nog niet.

Daarom verkast Veldwijk mogelijk deze maand naar een andere club. Wellicht is dat NAC, want de club heeft tegenover Voetbal International bevestigd dat Veldwijk nadrukkelijk in beeld is. 

Voor de Brabanders wordt het nog een hele kluif om de voormalige topscorer van de Eerste Divisie naar Breda te halen. Dat komt omdat Nottingham Forest afgelopen zomer 650.000 euro aan Excelsior overmaakte en het feit dat Veldwijk veel verdient bij zijn huidige club.

In het verleden speelde Veldwijk ook voor FC Dordrecht, FC Utrecht en FC Volendam.

Update: 04-01-2015 09:59:

Het lijkt erop dat NAC Breda ook een streep kan zetten door de komst van Lars Veldwijk. De huidige werkgever van de Nederlander, Nottingham Forest, heeft geen zin om de spits tussen het seizoen door te verliezen en wil niet verkopen of verhuren.

NAC Breda is haastig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider, maar eerder zei Guyon Fernandez al nee tegen de club en nu is Veldwijk dus ook een onmogelijk target geworden. "Ik heb deze week nog gesproken met mensen van Nottingham Forest en de club heeft momenteel een transfer-embargo. Ze willen in principe niemand laten gaan", vertelt zijn management aan VoetbalPrimeur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner