13.12.2014 15:15

Kwakkelende Falcao krijgt advies van Saha

Radamel Falcao
Radamel Falcao

Het huwelijk tussen Manchester United en Radamel Falcao is nog niet goed te noemen. Mede door blessureleed kwam de Colombiaan nog maar tot zeven competitieduels voor de Engelse ploeg. Oud-speler Louis Saha voorziet de goaltjesdief van advies.

"Soms maken spelers de fout dat ze zichzelf te hard pushen om snel weer terug te keren. Ik heb hetzelfde meegemaakt en ik sukkelde soms vier of vijf weken met dezelfde blessure", vertelt Saha aan Goal. "Met mentale kracht kun je ver komen, maar dan speel je misschien twee of drie duels en heb je daarna weer hetzelfde probleem. Dat is een heel moeilijk aspect in het voetbal", stelt de oud-voetballer van onder andere Newcastle United, Everton en Manchester United.

"Ik wilde dat ik soms meer had geluisterd naar mijn eigen gevoel dan naar mensen die zeiden wat ik wel of niet moest doen. Je wil spelen, dus luister je naar advies. Maar dat advies was soms niet goed. Men legt spelers druk op en ze luisteren niet naar jou, want je moet je werk doen."

Falcao wordt dit seizoen gehuurd door Manchester United, maar de ploeg heeft in de onderhandelingen met AS Monaco een optie tot koop op de Colombiaan bedongen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner