22.11.2014 09:12

"Geen toeval dat Twente bij Zwolle uitkomt"

Wout Brama in actie tijdens Go Ahead Eagles - PEC Zwolle. (19-10-2014).
Wout Brama in actie tijdens Go Ahead Eagles - PEC Zwolle. (19-10-2014).

Youness Mokhtar, Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo maakten de afgelopen periodes allemaal de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente. En nog steeds zijn er vaak scouts aanwezig bij de Zwollenaren. Volgens Wout Brama, die de omgekeerde weg bewandelde, is dan geen toeval.

"Ik vind het geen toeval dat FC Twente steeds bij PEC Zwolle uitkomt voor versterkingen", vertelt de defensieve middenvelder aan het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk is het bij FC Twente allemaal iets professioneler, de druk en de intensiteit zijn er groter. Maar qua speelstijl denk ik niet dat je in de Eredivisie een club vindt die meer op Twente lijkt dan Zwolle. Dat maakt het gemakkelijker scouten."

"Het karakter van de mensen hier komt heel erg overeen met dat van mensen bij Twente. Nuchtere mensen die normaal doen. Daar voel ik me heel prettig bij. Dat is ook de cultuur van deze club", gaat Brama verder. "Zwolle zit in de lift. Ik merk dat deze club nu heel erg de gunfactor heeft. Dat is mooi en die moet je zo lang mogelijk vasthouden. Er komt alleen wel een daling. Dat kan niet anders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner