19.11.2014 09:09

Löw in zijn nopjes met overwinning op Spanje

Joachim Löw is een tevreden man. De Duitse bondscoach sloot het interlandjaar dinsdagavond in Vigo af met een overwinning op Spanje (0-1). "Een beter einde van het jaar kunnen we ons niet wensen'', zei Löw, die de 'Mannschaft' afgelopen zomer in Brazilië naar de wereldtitel dirigeerde. Op bezoek bij Europees kampioen Spanje bezorgde Toni Kroos de wereldkampioenen de winst.

Mede vanwege grote personele problemen probeerde Löw in Vigo een nieuw systeem uit, met drie verdedigers en vier middenvelders. "Over ons defensieve spel ben ik zeer tevreden, aanvallend ging het na rust beter dan in de eerste helft. We moeten ons doorontwikkelen en beter worden in alle aspecten. Dit was een mooi begin'', aldus de Duitse teamchef, die met zijn elftal in de EK-kwalificatie nog niet heeft kunnen overtuigen. Duitsland verzamelde in de eerste vier wedstrijden zeven punten en staat daarmee tweede in groep D, achter koploper Polen (tien punten).