18.11.2014 22:36

Duitsland op gelukkige wijze langs Spanje

Spanjaard Isco (l.) glijdt zich voor de bal in een poging de bal te veroveren van Karim Bellarabi (r.) in het vriendschappelijke duel tegen Duitsland. (18-11-2014)
Spanjaard Isco (l.) glijdt zich voor de bal in een poging de bal te veroveren van Karim Bellarabi (r.) in het vriendschappelijke duel tegen Duitsland. (18-11-2014)

Lang leek de oefenpot Spanje - Duitsland in een saaie 0-0 te eindigen, maar door een blunder van doelman Kiko Casilla is Duitsland toch met de winst aan de haal gegaan. Toni Kroos maakte dinsdag het enige doelpunt: 0-1.

In de eerste 45 minuten werd duidelijk dat Spanje en Duitsland de wedstrijd ook daadwerkelijk als oefeninterland benaderden. Er stonden weliswaar een aantal grote namen op het veld in Vigo, maar het baltempo was de gehele eerste helft zwaar ondermaats. Spanje had wel overwicht, maar speelde de bal rond twintig meter van het doel rond zonder een duidelijk doel voor ogen te hebben. Het land kreeg ook maar twee kansen. Nolito schoot van afstand richting de rechterhoek en Raúl García stuitte uit de draai op Ron-Robert Zieler. Mario Götze kreeg de enige Duitse kans van het eerste bedrijf, maar zijn volley werd uit de linkerhoek getikt door Iker Casillas.

Helaas begon ook de tweede helft met weinig vuurwerk. Na ongeveer een uur spelen vuurde Nolito een vrije trap op doel, maar daarvoor gebeurde er weer bar weinig. Ook het vervolg was het aankijken niet waard. Het zegt al meer dan genoeg dat tien minuten voor tijd weer een klein hoogtepunt voorbijkwam. Kevin Volland besloot Kiko Casilla, die iker Casillas verving, meteen te testen met een gemene, stuiterende bal, maar de goalie hield zijn doel schoon. Ditzelfde gold voor Zieler, die nog te maken kreeg met een geplaatste bal van Pedro. De speler van FC Barcelona werd vrijgespeeld op links, maar zijn inzet werd over het doel getikt door Zieler.

Een onderonsje tussen Duitsland en Spanje dat op een hele saaie wijze in een 0-0 gelijkspel eindigt, dat kan natuurlijk niet. Doelman Casilla begreep dat heel goed, want de sluitpost van Espanyol liet een heel inzet van Toni Kroos zo door zijn handen glippen. De Duitse middenvelder van Real Madrid probeerde het van ruim twintig meter met een slap schot, maar Casilla verkeek zich volledig op de stuit en moest in de slotfase alsnog een tegentreffer slikken.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner