18.11.2014 22:41

Portugal steelt zege op Old Trafford

Argentijn Christian Ansaldi (onder) geeft de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo vliegles en moet dat bekopen met een gele kaart. (18-11-2014)
Argentijn Christian Ansaldi (onder) geeft de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo vliegles en moet dat bekopen met een gele kaart. (18-11-2014)

Een late goal van Raphaël Guerreiro in de blessuretijd leverde Portugal een onverdiende zege op tegen Argentinië. In Manchester waren de Europeanen de gehele wedstrijd de onderliggende partij, maar namen wel de zege mee naar huis.

In de eerste helft werden de hoge verwachtingen niet waargemaakt door beide ploegen. Argentinië hield het spel breed en wist daardoor het overwicht naar zich toe te trekken. Van de buitenspelers Ángel Di María en Messi kwam dan ook de meeste dreiging. Di María had echter de pech dat geen enkele voorzet vanaf links een ploeggenoot wist te vinden in het strafschopgebied.

Messi kwam wel dicht bij een doelpunt, toen hij de paal schampte vanuit een zeer lastige hoek. Portugal wist hier maar weinig tegenover te zetten. Cristiano Ronaldo kreeg na een klein half uur spelen een mogelijkheid, maar vanaf een kleine tien meter schoot hij de bal hoog over.

Van beide spelers bleef hun bijdrage hierbij deze avond, aangezien ze in de rust beiden in de kleedkamer achterbleven. Zoals gebruikelijk bij een vriendschappelijke ontmoeting werd er in de tweede helft veelvuldig gebruik gemaakt van de wisselmogelijkheden. Helaas voor het publiek kwam dit het spel niet ten goede.

Argentinië bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij, maar tot kansen kwam men amper. Portugal besloot zich toe te leggen op inzakken en counteren. Helaas voor de Zuid-Europeanen kwamen ze hier totaal niet aan toe, door in balbezit deze veelvuldig direct weer in te leveren.

Uit het niets greep Portugal in de blessuretijd alsnog de zege. Via een kluts belandde de bal voor de voeten van Quaresma. Vanaf rechts kon hij helemaal vrij voorgeven naar de ongedekte Guerreiro. Vanaf vijf meter was het voor hem een koud kunstje om de bal in het lege doel te koppen. Na deze late 1-0 was het direct afgelopen.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner