16.11.2014 23:12

Tsjechië grijpt macht in poule van Oranje

Tsjechië heeft zondag de macht gegrepen in groep A van de EK-kwalificatie, waarin ook het Nederlands elftal uitkomt. De formatie boekte voor eigen publiek in Pilsen een zege op IJsland (2-1).

Tsjechië is na vier duels als enige ploeg in groep A nog zonder puntenverlies. IJsland volgt op drie punten. Het Nederlands elftal staat derde met een achterstand van zes punten op de Tsjechen.

Ragnar Sigurðsson bracht IJsland nog wel op voorsprong (0-1). Pavel Kaderabek tekende vlak voor rust op de gelijkmaker (1-1). In de tweede helft werkte keeper Hannes Halldórsson de bal in eigen doel (2-1). Jóhann Guðmundsson, vorig seizoen nog actief voor AZ, miste vlak voor tijd na goed voorbereidend werk van Kolbeinn Sigþórsson van Ajax een prachtige kans op 2-2.