11.11.2014 16:36

Wilmots neemt oefenduel met IJsland serieus

Marc Wilmots
Marc Wilmots

Woensdagavond speelt België een oefenduel tegen IJsland. Bondscoach Marc Wilmots verwacht een lastig duel, maar wil vol voor de overwinning gaan.

"Met Marouane Fellaini, Mousa Dembélé en Axel Witsel hebben we flink wat kracht en ook gestalte op ons middenveld", aldus Wilmots tegenover Het Laatste Nieuws. "Marouane moet controleren en speelt op de 'zes'. Van hem verwacht ik dat hij de twee kopsterke spitsen van IJsland opvangt en doorgaat zoals hij bij Manchester United bezig is. Axel keert terug van een blessure en Mousa beschouw ik als vaste waarde. Hij heeft niet voor niets al zestig interlands gespeeld."

"De partij van woensdag wordt een goede wedstrijd voor iedereen om zich te laten zien. Er is veel concurrentie in mijn groep, ik moet keuzes maken. We vatten de partij tegen IJsland in ieder geval aan als een kwalificatiewedstrijd, het wordt sowieso een goede repetitie voor het duel tegen Wales. IJsland heeft in mijn ogen weinig zwakke punten en doet het uitstekend. Als je kunt winnen in Turkije (3-0) en tegen Nederland (2-0), heb je een goed elftal."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner