24.10.2014 12:21

Martin Jol is kritisch op Ajax

Bijna vier jaar geleden pakte Martin Jol zijn biezen als hoofdtrainer van Ajax. Het was het begin van de fluwelen revolutie van Johan Cruijff. Ondanks vier landstitels die volgden vindt de oud-trainer dat er weinig veranderd is bij de Amsterdammers.

"In mijn tijd maakte Ajax veel meer doelpunten dan in de vier jaar daarna", zegt de Hagenaar tegen de NOS. Jol nam zijn ontslag na een kleinerende nederlaag in de Champions League tegen Real Madrid (0-4). Dinsdag had Ajax weinig te vertellen op bezoek bij FC Barcelona. "Wij speelden destijds zonder Suárez en Vertonghen. Dit Ajax was vrij compleet. Je ziet toch dat het na vier jaar nog steeds hetzelfde is", vindt Jol.

"Toen ik na de nederlaag tegen Real Madrid zei dat het mannen tegen jongens waren, viel iedereen over mij heen. Nu beseffen de mensen dat het verschil met Barcelona en Real Madrid gewoon te groot is", zegt de werkloze trainer. 

Van een mislukte revolutie wil Jol nog niet spreken, maar veel is Ajax volgens hem nog niet opgeschoten. "Ze kunnen bij Ajax natuurlijk zeggen dat ze nog twee of drie jaar nodig hebben. Maar ook in de tijd van Van Gaal was Ajax al druk met de opleiding. En dat was ook zo in de periode voordat Cruijff zich ermee bemoeide."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner