07.10.2014 19:24

Aanklager wil uitleg van Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles moet vrezen voor een straf van de KNVB. De aanklager betaald voetbal heeft dinsdag een vooronderzoek ingesteld naar de ongeregeldheden rondom de competitiewedstrijd tegen Feyenoord.

Tijdens dat duel werd aanvaller Colin Kâzim-Richards van de Rotterdammers naar eigen zeggen op racistische wijze bejegend. Hij meldde dit direct bij scheidsrechter Björn Kuipers, maar die besloot het treffen niet stil te leggen. Later in de wedstrijd nam Kâzim-Richards op sportieve wijze wraak door de 3-0 tegen de touwen te schieten. 

Ook richtten fans vernielingen aan in het stadion, de Adelaarshorst, en zochten aanhangers van Go Ahead Eagles de confrontatie met Feyenoordsupporters. Laatstgenoemde supporters hadden plaatsgenomen op de thuisvakken van de Eagles.

De aanklager heeft de eredivisieclub uit Deventer schriftelijke vragen gesteld, om te toetsen of Go Ahead Eagles voor, tijdens en na de wedstrijd alles heeft gedaan om te zorgen voor een veilige en goede organisatie. Hij wil voor 22 oktober een reactie.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner