06.10.2014 10:13

Immers over speelstijl: "Dit is Feyenoord"

Lex Immers was zondag belangrijk tijdens het met 4-0 gewonnen duel met FC Groningen. De middenvelder was goed voor twee assists en een doelpunt. De Feyenoorder was blij dat Groningen ouderwets bij de strot werd gegrepen.

"Daarmee bedoel ik dat we vanaf de eerste minuut de tegenstanders afjagen en onder druk zetten. Dat moet altijd de speelstijl van Feyenoord zijn. Uit en thuis. Nou ja, er zijn uitzonderingen. Je hoeft mij niet uit te leggen dat je bij Sevilla uit, bij de winnaar van de Europa League, niet blind moet gaan aanvallen. Maar in de Nederlandse competitie, of het nu FC Groningen thuis is of PSV uit, moet Feyenoord de tegenstander altijd onder druk zetten."

"We hebben het zondag zo gedaan, tegen Standard Luik en daarvoor tegen Go Ahead. Dan zie je dat je drie wedstrijden op rij wint. Met Terence Kongolo en Sven van Beek hebben we twee jongens in het centrum achterin staan die behoorlijk snel zijn. Die kunnen bij zo’n aanvallende speelstijl goed met ruimte in hun rug voetballen. Dit is Feyenoord, vind ik. Een club die lef moet uitstralen", aldus Immers tegenover De Telegraaf.

De middenvelder weet dat zijn speelstijl veel energie kost, maar maalt daar niet om. "Dat kun je als voetballer toch wel volhouden? In de Nederlandse competitie moet dat kunnen. Kom op zeg, het is negentig minuten je kapot werken. Dan kan je een week herstellen. Maar als we dit gaan doortrekken, denk ik dat we nog gaan verbazen ten opzichte van de start die we hebben gekend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner