10.09.2014 16:55

Schet moet bikkelen voor basisplaats

Zakaria Labyad (l.) wringt zich langs RKC'er Damiano Schet (r.). (23-02-2014)
Zakaria Labyad (l.) wringt zich langs RKC'er Damiano Schet (r.). (23-02-2014)

SC Cambuur haalde na het verstrijken van de transferdeadline de gewenste buitenspeler binnen. De transfervrije Damiano Schet tekende een contract voor een seizoen met een optie voor nog een jaar in Leeuwarden en hij zal nu op de trainingen trainer Henk de Jong moeten overtuigen van zijn kwaliteiten.

In een gesprek met CambuurTV noemt Schet zichzelf een snelle, technische speler die een goed overzicht voor de goal probeert te houden. SC Cambuur doet het dit seizoen met acht punten uit vier duels uitstekend en Schet weet dat hij zichzelf niet zomaar in de basis speelt.

"Cambuur doet het goed en ik wil mijzelf zo snel mogelijk in het team spelen en de lijn doortrekken die ik bij RKC (zijn oude club, red.) heb ingezet", aldus de 24-jarige Amsterdammer. Schet geeft aan dat hij in een gesprek met trainer Henk de Jong te horen heeft gekregen dat hij moet bikkelen voor een basisplaats bij Cambuur.

De huidige nummer vier van de Eredivisie heeft dit seizoen veel vleugelspelers in de selectie: Furdjel Narsingh, Daniël de Ridder, Damiano Schet, Oebele Schokker, Dejan Meleg en Bob Schepers. Ook spits Bartholomew Ogbeche werd dit seizoen al aan de buitenkant gebruikt door trainer De Jong.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner