07.09.2014 21:20

Dunga zet Maicon uit Seleçao

Maicon (midden)
Maicon (midden)

Voor Maicon lijkt er geen toekomst meer bij de nationale ploeg van Brazilië. De verdediger van de Seleçao is door bondscoach Dunga om disciplinaire redenen uit de ploeg gezet. Het gaat om interne problemen, maar hoe de vork precies in de steel steekt wil de Braziliaanse voetbalbond niet zeggen.

''Ja, het gaat om een gebrek aan discipline. Meer kan ik niet zeggen'', reageerde de technisch directeur van de Braziliaanse voetbalbond Gilmar Rinaldi tegen ESPN.

Wat er ook precies aan de hand is, het blijft een bijzondere ontwikkeling. Zaterdag speelde Maicon nog negentig minuten mee in het oefenduel met Colombia (1-0). De back is een van de spelers die overgebleven is na het dramatische WK in eigen land en was tijdens het mondiale toernooi van 2010 een vaste waarde. Toen was Dunga, de huidige bondscoach na het vertrek van Felipe Scolari, ook al eindverantwoordelijke. 

Fabinho van AS Monaco is opgeroepen als de vervanger van Maicon, omdat de Goddelijke Kanaries woensdag nog oefenen tegen Ecuador.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner