09.08.2014 21:45

Cambuur en Twente openen met gelijkspel

Youness Mokhtar (r) dribbelt tegen SC Cambuur langs Wout Droste. Vlak voor tijd tekent de FC Twente-aanvaller voor de gelijkmaker. (9-8-2014)

Lange tijd zag het er in Leeuwarden naar uit dat SC Cambuur zou gaan winnen van FC Twente, maar vlak voor tijd besliste Youness Mohktar anders. Met zijn treffer maakte hij de fraaie openingsgoal van Albert Rusnák ongedaan. Eindstand: 1-1.

In Leeuwarden begonnen beide elftallen met aanvallende intenties aan het duel. Vooral Cambuur liet zich in de openingsfase zien, maar de eerste grote kans was voor de bezoekers. Uit een hoekschop wilde Kyle Ebecilio binnen koppen, maar hij miste de bal volledig. Dit had wel tot gevolg dat de bal bij de tweede paal plots voor de voeten van Luc Castaignos belandde. Die bedacht zich niet en haalde uit. Tot zijn afgrijzen eindigde zijn inzet op de paal. Even daarna was het aan de overzijde wel raak. Manchester City-huurling Albert Rusnák schoot een vrije trap van zo’n twintig meter afstand op fraaie wijze in de kruising. In het resterende half uur van de eerste helft gebeurde er verder weinig. De thuisploeg leunde op zijn voorsprong terwijl Twente aanvallend weinig klaarspeelde en nauwelijks een kans creëerde.

Het eerste kwartier na rust gebeurde er niet veel. Het spel van beide ploegen was slordig en dreigende situaties leverde dit spelbeeld amper op. Vervolgens werd Twente wat sterker en creëerde het enkele kansjes, maar echt dicht bij een doelpunt waren de bezoekers niet. Michiel Hemmen was dat een kwartier voor het einde namens de Friese club wel. Uit een vrije trap kopte hij bij de tweede paal in geheel vrijstaande positie via Twente-doelman Nick Marsman en het aluminium naast. In de slotfase probeerde het team uit Enschede nog wel een doelpunt te maken, maar overtuigend was het allerminst. Toch viel de gelijkmaker twee minuten voor tijd nog. Youness Mohktar draaide weg bij zijn tegenstander, speelde nog een man voorbij en besloot maar eens te schieten. Onderweg werd zijn inzet ongelukkig van richting veranderd door Lucas Bijker waardoor Cambuur-goalie Leonard Nienhuis kansloos was en de bal in zijn doel zag vliegen.

Zo hielden de Tukkers toch nog een punt over aan het uitduel met Cambuur en gezien de wedstrijd en het late tijdstipt van de goal, zullen zij daar niet over klagen. Voor de ploeg uit Leeuwarden zal de nederlaag een flinke teleurstelling zijn want wat waren zij dichtbij de volle buit.