04.08.2014 20:25

Cziommer: "In de topdrie komt Nederland niet"

Simon Cziommer is van mening dat de Nederlandse competitie steeds meer kwaliteit inlevert ten opzichte van de rest. De middenvelder van Heracles Almelo vindt de Eredivisie niet bij de beste zes van Europa horen. Al ziet de Duitser genoeg talent rondlopen.

"Van Gaal heeft helemaal gelijk dat er in Nederland veel talent en kwaliteit rondloopt, maar de competitie op zich beschouw ik niet als de beste van de wereld", vertelt Cziommer aan de NOS. "In de topdrie komt Nederland zeker niet. Duitsland, Engeland en Spanje vormen de absolute top en Italië en Rusland zijn denk ik ook sterker. Verder sla ik de Franse competitie met Paris Saint-Germain ook hoger aan."

"Qua talent en tactisch vermogen kunnen we in Nederland zeker wel mee met de besten", gaat de spelverdeler verder. "Er is veel talent, bij Feyenoord bijvoorbeeld, dat nu helaas wordt leeggekocht. Het zou voor de Eredivisie goed zijn als al die spelers die net een WK achter de rug hebben, zouden blijven."

"Het enige dat Nederland niet zo goed kan, is winnen. Dat is een groot verschil met Duitsland. Het moet hier ook aantrekkelijk en mooi zijn. Willen wij internationaal meedoen, dan moet dat anders. We moeten een combinatie zoeken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner