02.08.2014 09:31

"Bojan had bij Ajax met niemand een band"

Bojan in het shirt van zijn nieuwste werkgever: Stoke City. Hier speelt hij mee in een oefenwedstrijd tegen Schalke 04. (29-7-2014)
Bojan in het shirt van zijn nieuwste werkgever: Stoke City. Hier speelt hij mee in een oefenwedstrijd tegen Schalke 04. (29-7-2014)

De profcarrière van Bojan verloopt nog niet zoals in de jeugdopleiding van FC Barcelona werd verwacht. In Spanje, bij AS Roma en bij Ajax wist de aanvaller niet te imponeren. De volgende stap: Stoke City.

Bojan was transfervrij voor Ajax, maar de Amsterdammers hadden geen interesse in de Spanjaard. Een pijnlijke beslissing, waardoor de aanvaller zijn heil zocht bij Stoke City. Daar heeft trainer Mark Hughes positieve woorden voor hem over.

"Je ziet gewoon welke kwaliteiten hij in huis heeft en je ziet dat hij op het hoogste niveau heeft gespeeld. Het is een jongeman die hier gekomen is met de bedoeling het allemaal weer op de rails te krijgen. Veel mensen hebben aan hem getwijfeld, maar de kwaliteiten zijn overduidelijk aanwezig."

Dat het zelfs niet in de Eredivisie lukte om te presteren mag wonderbaarlijk worden genoemd. In de jeugdopleiding van FC Barcelona scoorde Bojan aan de lopende band en de Nederlandse competitie staat toch niet bekend als extreem zwaar. Hughes w eet wel waar het aan lag.

"Het gaat er nu alleen nog om dat ze er ook echt uitkomen. Bojan is een goede jongen en het zal zeker van pas komen dat een paar van onze jongens Spaans spreken. Ik heb met hem gepraat en het leek erop dat hij bij Ajax met geen van de spelers echt een band heeft ontwikkeld. Dat moet het ook wel lastig hebben gemaakt voor hem. Maar daar zal hier geen sprake van zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner