21.07.2014 19:00

Piazon: "Alsof ik het probleem was"

Lucas Piazon is nog altijd niet tevreden over het verloop van het afgelopen seizoen met Vitesse. De smaakmaker van de eerste competitiehelft vindt het nog altijd oneerlijk dat Vitesse-coach Peter Bosz hem als enige passeerde toen het wat minder ging.

De Arnhemmers wonnen na de winterstop nog maar vier duels van de negentien. Ook scoorde de Chelsea-huurling geen enkele keer meer na de winterperiode. "Niemand wist wat er aan de hand was, ook de coach niet", stelt Piazon vast. "We hadden een paar moeilijke wedstrijden. Niemand speelde goed. Vervolgens haalde Bosz één iemand uit de basisselectie en dat was ik. Alsof ik het enige probleem was. Ik vond niet dat hij mij de schuld moest geven van de matige prestaties, maar ja, dat was zijn keus", aldus een teleurgestelde Piazon.

"Ik denk dat iedereen kon zien dat ik niet het probleem was. Nadat ik niet meer opgesteld werd, wonnen ze nog maar drie keer. We eindigden zesde en verloren in de play-offs twee keer. Als Bosz verandering wilde, had hij meer mensen moeten wisselen", gaat de jonge Braziliaan verder.

Toch kijkt de aanvallend ingestelde speler tevreden terug op zijn tijd bij Vitesse. "Wanneer ik terugkijk, kan ik toch tevreden zijn. Vitesse is een mooie club. Ik heb een aantal doelpunten gemaakt en heb veel minuten mogen maken", besluit de twintigjarige Piazon.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner