05.07.2014 10:05

Blessure Neymar overschaduwt vreugde

De boosheid over de blessure van hun voetbalidool Neymar overschaduwde de vreugde van de Brazilianen over het bereiken van de halve finales van het WK voetbal in hun eigen land. 'Neymar breekt rugwervel en is uit het WK', kopten de belangrijkste kranten vrijdagavond in hun online versies. Het knietje van de Colombiaanse verdediger Juan Zuñiga in de rug van hun vedette kreeg meer aandacht dan de prachtige vrije trap van David Luiz, die de Seleção naar de overwinning schoot (2-1) en in de race hield voor zijn zesde wereldtitel.

Op social media kreeg Zuñiga ervan langs. Talrijke woedende Braziliaanse voetbalfans eisten van de wereldbond FIFA een lange schorsing voor de Colombiaane verdediger, die in de 88e minuut zijn overtreding beging. De Spaanse scheidsrechter Carballo liet de actie onbestraft. Neymar ging gestrekt en moest met een van pijn vertrokken gezicht per brancard van het veld.

In het ziekenhuis constateerden de artsen een gebroken rugwervel. "Het is niet zo ernstig dat een operatie nodig is, maar hij zal niet meer kunnen spelen op het WK'', zei teamarts Rodrigo Lasmar. Brazilië treft dinsdag Duitsland in de halve finale.

Geen slechte jongen

Zuñiga noemde zijn knietje in de rug van de Braziliaanse sterspeler een normale actie. "Ik probeerde hem te schaduwen en dacht er niet aan hem te blesseren. Ik verdedigde de kleuren van mijn land'', zei de international van Colombia na zijn drieste actie. "Ik had niet verwacht dat hij een rugwervel zou breken. Dat was echt niet mijn opzet. Neymar is een groot talent'', verontschuldigde de dader zich.

Aanvoerder Thiago Silva van Brazilië was vergevingsgezind: "Zuñiga is geen slechte jongen. Op dat moment was hij wel erg onvoorzichtig en had hij beter op een andere, minder gevaarlijke manier een overtreding kunnen begaan'', zei de maker van het eerste doelpunt. "Wij zullen Neymar missen. Het komt er nu op aan als team nog dichter naar elkaar te groeien en nog meer als eenheid op te treden.''

FC Barcelona

Lionel Messi was een van de eersten om de onfortuinlijke Neymar een hart onder de riem te steken. "Neymar, ik hoop dat je snel weer beter bent, mijn vriend'', berichtte de Argentijnse vedette op Facebook. Messi plaatste bij zijn bericht een foto van het tweetal in betere tijden, samen jubelend in het shirt van hun club FC Barcelona.

Ook president Dilma Rousseff van Brazilië wenste Neymar beterschap. "Zoals alle Brazilianen smeek ik vanaf de zijlijn om een zo snel mogelijk herstel van onze ster Neymar.''

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner