04.07.2014 11:09

Witsel spreekt niet van een 'plan-Messi'

Axel Witsel (r.) in duel met Jermaine Jones (l.) van de Verenigde Staten. Belgïe won het duel in de achtste finale met 2-1.
Axel Witsel (r.) in duel met Jermaine Jones (l.) van de Verenigde Staten. Belgïe won het duel in de achtste finale met 2-1.

Volgens Axel Witsel heeft België een goede kans om Argentinië in de kwartfinale uit te schakelen. De middenvelder van het nationale elftal is vol vertrouwen dat zijn ploeg de Zuid-Amerikanen verslaat.

"We bereiden elke wedstrijd op dezelfde manier voor en zijn niet bang. Argentinië is favoriet, maar wij hebben kansen om te winnen", stelt Witsel tegenover Sporza. "Als we spelen met dezelfde mentaliteit als tegen de VS, is er veel mogelijk." 

Toch heeft Argentinië één speler die uit het niets het verschil kan maken: Lionel Messi. "Een superspeler", weet Witsel. "We mogen hem niet individueel aanpakken, maar moeten het in groep doen. Hij kan op elk moment het verschil maken, we mogen hem dus geen ruimte geven en moeten de linies gesloten houden. Maar ik zou niet spreken van een 'plan-Messi'. We spelen tegen Argentinië en dat heeft nog goeie spelers, zoals Angel Dí Maria en Gonzalo Higuaín."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner