03.07.2014 10:52

Huntelaar: "Fantastisch om zoiets mee te maken"

Klaas Jan Huntelaar zorgde er eigenhandig voor dat het Nederlands elftal zich kwalificeerde voor de kwartfinale. De aanvaller kan nog steeds genieten van zijn assist en benutte strafschop.

"Het was het mooiste moment van mijn carrière", zegt de aanvaller van Schalke 04 tegen NU.nl. "Juist omdat het voor het Nederlands elftal was en op een WK. Een jeugd-EK winnen is leuk, maar dit is toch wat anders." Na de wedstrijd kwam Huntelaar maar moeizaam in slaap. "Ik kon echt niet slapen, heb tot half vijf 's morgens wakker gelegen. De beelden zag ik pas terug met de nabespreking", vervolgt Huntelaar zijn verhaal.

"Die assist was nog het belangrijkste, want zonder die gelijkmaker hadden we eruit gelegen. Dat moment beleefden we zo intens, het was een explosie van vreugde en adrenaline, waardoor we ook het gevoel kregen dat we het in de reguliere negentig minuten nog konden beslissen."

"De 1-1 was een enorme dreun voor Mexico. Wij kregen daar juist enorm veel kracht van. Dan voel je gewoon niks. Alsof al je gevoel zich uitschakelt en je in een soort roes komt. Dat bleef zo in die zes minuten tussen de 1-1 en de 2-1. Ik vroeg me na de 2-1 serieus af of ik hem nou in de verlenging of gewoon binnen de negentig minuten had gemaakt. Bizar maar waar. Fantastisch om zoiets mee te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner